Întrebări frecvente

Ramtha a trăit ca ființă umană pe Pământ, în urma cu 35000 de ani, pe continentul antic Lemuria. Cultura Lemuriană era foarte spirituală. Datorită unor schimbări dramatice ale planetei, mulți Lemurieni au migrat din ce este astăzi Statele Unite partea Pacific Nord-West, prin Mexic, spre bazinul Atlantic (pe vremea aceea “Atlantida”).

Ca mic copil, Ramtha a făcut parte din acest pelerinaj. Atlantida era o civilizație avansată, orientată către tehnologie. Locuitorii Atlantidei îi considerau pe lemurieni ființe fără suflet și îi tratau ca pe niște sclavi. La vârsta de 14 ani, Ramtha a devenit eliberatorul poporului său. Acesta a devenit cel mai mare războinic al timpului, ignoranța și ura sa erau copleșitoare și nu se temea de nimic.

Mulți oameni de diferite rase i s-au al-turat lui Ramtha în cruciada sa. În decursul a 63 de ani, acesta a cucerit doua treimi din teritoriile cunoscute pe vremea aceea a planetei. Urme ale acestui marș se găsesc în rămășițele tradițiilor antice. Acest mare războinic, a fost cunoscut și sub numele “Rama” al religiei Hinduse, primul zeu al poporului Indian. Târziu în marșul său, Ramtha abia a supraviețuit unei tentative brutale de asasinat. În timpul recuperării sale, care a durat șapte ani, acesta a contemplat misterele naturii, forța vitală și ceea ce poporul său numea Dumnezeul Necunoscut. Din acest lung studiu, Ramtha a învățat să își părăsească trupul, și în cele din urma a învățat cum să îl ia cu el. aceasta a fost marea sa iluminare. În cele din urma, acesta a părăsit lumea fizică în fața supușilor săi, promițând că se va întoarce.

La origine, Ramtha este din Lemuria. Unii oameni s-au referit la el ca fiind un om de Neanderthal sau de Cro-Magnon, datorita perioadei de timp în care acesta a trăit. În cosmologia lui Ramtha, acesta afirmă că umanitatea a existat cu mult timp înainte decât este agreat de știința convențională. Ramtha spune că ființa umană există de milioane de ani și ca civilizații foarte avansata conviețuiau cu civilizații mai puțin avansate. Fără să întrăm în dezbateri pe tema civilizațiilor dispărute sau a studiilor antropologice, este important de notat că perspectiva convențională este din ce în ce mai mult contestată. De curând a fost descoperit că oamenii foloseau unelte acum două milioane de ani. Elementul important care este omis în referirile la Ramtha, este că acesta este o ființă umană care a ajuns la iluminare, asemenea lui Siddhartha Gautama, care a devenit Buddha.

Termenul “maestru iluminat” sau “maestru înălțat” înseamnă lucruri diferite în funcție de sistemul de credințe în care este folosit. Maestru înălțat este cel care învață să devină una cu sursa realității, una cu divinitatea. Prin experiențele pe care acesta le trăiește și/sau prin studiu, acesta depășește limitările experienței umane. Corpurile acestora încep să vibreze cu rată ridicată de viteză, o frecvență de vibrație care este aceeași cu frecvența iubirii universale și necondiționate. Iisus este un exemplu de maestru înălțat. Au existat și alți astfel de maeștri, unii mai cunoscuți și alții mai puțin cunoscuți, precum Apollonius din Tyana. Când o ființă “se înalță”, el sau ea de fapt își iau corpul cu ei într-o frecvență și dimensiune care vibrează mai repede decât poate observa ochiul uman. Ramtha a devenit un maestru înălțat spre sfârșitul vieții sale.